Όροι Χρήσης & Προϋποθέσεις

Μόνο οι ακόλουθοι γενικοί όροι όπως αναφέρονται παρακάτω εφαρμόζονται κατά την διάρκεια της εντολής αγοράς, στην επιχειρησιακή σχέση μεταξύ του πελάτη και της επιχείρησης Worldofbike - Δ.Κωνσταντόπουλος, Λεωφ.Γεωργίου Παπανδρέου 23, 15773 Ζωγράφο (εφεξής καλούμενη Worldofbike Shop). Οποιαδήποτε άλλη συμφωνία ή επιπλέον όροι που παρεκκλίνουν της αρχικής συμφωνίας δεν θα είναι αποδεκτοί, εκτός και αν το Worldofbike Shop έχει συμφωνήσει ρητώς και εγγράφως.

Τιμολόγηση
 1. Το Worldofbike Shop δεσμεύεται για την εγκυρότητα των πληροφοριών που παρατίθενται στην ιστοσελίδα του, την αρτιότητα και την ποιότητα των προιόντων του, καθώς και την πληρότητα των αποθεμάτων του. Το Worldofbike Shop διατηρεί την επιφύλαξη τεχνικών ή τυπογραφικών λαθών, που δεν μπορούν να προβλεφθούν ή έχουν προκύψει από σφάλμα στην λειτουργία της ιστοσελίδας, ή λόγω ανωτέρας βίας.
 2. Όλες οι αναγραφόμενες τιμές περιλαμβάνουν Φ.Π.Α. 23%. Μειωμένο Φ.Π.Α. δεν προβλέπεται για αγορά μέσω της ιστοσελίδας.
 3. Το Worldofbike Shop έχει δικαίωμα να αναπροσαρμόζει τις τιμές, όποτε συντρέχουν λόγοι.
 4. Η τιμές που εμφανίζονται στην ιστοσελίδα www.worldofbike.gr ισχύουν για αγορά - παραγγελία μέσω της ιστοσελίδας και δεν τυγχάνουν εκπτώσεων άλλων από αυτών που αναγράφονται στην ιστοσελίδα. Τέλος, ο τιμοκατάλογος του φυσικού καταστήματος ή άλλων καταστημάτων των προιόντων που αναφέρονται στο Worldofbike Shop δύναται να διαφέρει.
Τρόποι πληρωμής

Εάν είστε αγοραστής από την Ελλάδα μπορείτε να πληρώσετε την παραγγελία σας α) με μετρητά κατά την παράδοση, β) με άμεση ηλεκτρονική χρέωση, της πιστωτική κάρτα (Mastercard, Visa), και με προκαταβολή 100% της αξίας, στους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς:

 • ALPHA BANK: 152-002-101-040-571 Kωνσταντόπουλος Δ.
 • PIRΑEUS BANK: 5057-017-110-098 Κωνσταντόπουλος Ι. - Κωνσταντόπουλος Δ.

Σε περίπτωση παραγγελίας εκτός Ελλάδος, η πληρωμή γίνεται μόνο με πιστωτική κάρτα ή με προκαταβολή του ποσού στην Τράπεζα.
Η χρέωση της πιστωτικής κάρτας θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την αποστολή των αγαθών.
Στις πληρωμές μέσω τραπεζικών λογαριασμών, τα χρήματα πρέπει να μεταφερθούν στον τραπεζικό μας λογαριασμό άμεσα. Σε περίπτωση καθυστέρησης της πληρωμής περισσότερες από πέντε (5) ημέρες, η παραγγελία ακυρώνεται. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι αμοιβές και έξοδα τραπεζών βαρύνουν τον πελάτη. Στο Worldofbike Shop θα αποδίδεται ολόκληρο το ποσό της παραγγελίας.
Παραγγελίες ποδηλάτων ή αγορές που περιλαμβάνουν ποδήλατα κάθε είδους, θα γίνονται δεκτές προς εκτέλεση, μόνο εφόσον η πληρωμή γίνει μέσω πιστωτικής κάρτας ή μέσω προκαταβολής στον τραπεζικό μας λογαριασμό. Ο πελάτης που επιθυμεί να προκαταβάλει το κόστος παραγγελίας στον τραπεζικό μας λογαριασμό, πρέπει να το δηλώσει στα σχόλια της παραγγελίας του.
Σε περίπτωση πληρωμής με αντικαταβολή, το Worldofbike Shop έχει αποκλειστικά το δικαίωμα να επιλέγει τον τρόπο αποστολής που θα διεκπερεώσει την παραγγελία με τον πιο εύκολο, γρήγορο και οικονομικό τρόπο.
Τιμολόγιο εκδίδεται σε εταιρίες και ελεύθερους επαγγελματίες εφόσον το δηλώσουν στα σχόλια της φόρμας παραγγελίας. Ένας συνεργάτης μας θα έρθει σε επικοινωνία με τον πελάτη, προκειμένου να κοινοποιηθούν τα εξής στοιχεία: Επωνυμία εταιρίας, Επάγγελμα, Διεύθυνση Έδρας, Α.Φ.Μ. και Δ.Ο.Υ.

Επιβεβαίωση Παραγγελίας

Μετά την επιβεβαίωση της παραγγελίας και εντός δύο (2) εργάσιμων ημερών, πραγματοποιείται η διεκπαιρέωση - αποστολή της παραγγελίας. Η σύμβαση θεωρείται ότι έχει καταρτιστεί και οι απορρέουσες από αυτήν δεσμεύσεις ξεκινούν με την παραλαβή από τον πελάτη, του ηλεκτρονικού μυνήματος, αποδεικτικού - επιβεβαιωτικού της παραγγελίας, που απέστειλε ο παροχέας, και περιλαμβάνει τα προιόντα, την ποσότητα, το κόστος, καθώς και τα στοιχεία του πελάτη και της διεύθυνσης αποστολής.

Αποστολή / Διαθεσιμότητα
 1. Τρόπος Αποστολής
  Για την αποστολή των προϊόντων το Worldofbike Shop συνεργάζεται με εταιρία ταχυμεταφορών & μεταφορικές εταιρίες. Επίσης παραδόσεις εντός Αττικής, δύναται να γίνουν και με άλλον τρόπο ή με συνεργάτη του Worldofbike Shop. Για μικρά δέματα έως και 20 κιλά (συμπεριλαμβανομένου και της συσκευασίας) η αποστολή γίνεται με εταιρία ταχυμεταφορών, ενώ για ποδήλατα ή μεγαλύτερα δέματα με μεταφορική εταιρία.
  Το κόστος μεταφοράς προσαρμόζεται στην παραγγελία αυτόματα από το σύστημα της ιστοσελίδας. Προς διευκόλυνση της αποστολής, παρακαλείστε να αναφέρεται στα σχόλια της παραγγελίας ειδικότερες λεπτομέρειες του τόπου παραλαβής (όροφος, αριθμός γραφείου κλπ), όπου τούτο χρειάζεται.
  Δεν γίνονται παραδόσεις δεμάτων άνω των 5 κιλών σε ταχυδρομικές θυρίδες.

 2. Έξοδα αποστολής (όπου εφαρμόζονται)
  Το κόστος αποστολής προκύπτει από την αξία και/ή το βάρος του προϊόντος καθώς επίσης καιι από τον τόπο αποστολής. Το Worldofbike Shop, πριν προχωρήσει ο πελάτης στην εκτέλεση της παραγγελίας ενημερώνει για το ακριβές ποσό που θα επιβαρυνθεί η παραγγελία για τη μεταφορά των προϊόντων.

 3. Παράδοση προιόντων
  Όλα τα προϊόντα που εμφανίζονται ως διαθέσιμα στον κατάλογο του Worldofbike Shop παραδίδονται μεταξύ 2 και 7 ημερών από την επιβαιβέωση της παραγγελίας. Παραγγελίες που πραγματοποιούνται με πληρωμή - κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμο παραδίδονται μεταξύ 2 και 7 ημερών από την κατάθεση του αντίτιμου στον τραπεζικό λογαριασμό.
  Εάν δεν καταστεί εφικτή η επικοινωνία με τον πελάτη και η παραγγελία παραμένει εκκρεμής για επτά (7) ημέρες, η παραγγελία θα ματαιώνεται αυτομάτως.
  Εάν δεν συμφωνηθεί διαφορετικά εντός 12 ωρών από την παραλαβή της φόρμας παραγγελίας, η παράδοση θα γίνει στην διεύθυνση παράδοσης που αναγράφει ο πελάτης. Τα δέματα παραδίδονται στον χώρο του πελάτη. Σε περίπτωση ογκώδων αντικειμένων και ποδηλάτων ή σε περίπτωση καθυστέρησης της παραλαβής της παραγγελίας με υπαιτιότητα του πελάτη ή σε περίπτωση δυσκολίας στον τόπο παράδοσης, δύναται η παραλαβή των προιόντων να ορίζεται στην πλησιέστερη στον πελάτη, αποθήκη της μεταφορικής εταιρίας.

 4. Διαθεσιμότητα
  Προιόντα που βρίσκονται σε μικρό στοκ, στις αποθήκες του Worldofbike Shop, εμφανίζονται με την ένδειξη "μικρή διαθεσιμότητα". Προιόντα που δεν είναι διαθέσιμα, εμφανίζονται με την ένδειξη "Δεν είναι διαθέσιμο". Σε μεμονωμένες περιπτώσεις, το Worldofbike Shop δύναται να ενημερώσει ότι ένα προϊόν δεν βρίσκεται σε διαθεσιμότητα την στιγμή της παραγγελίας. Αν για τον παραπάνω λόγο ή για λόγους ανωτέρας βίας (π.χ. κακές καιρικές συνθήκες, απεργίες κλπ) δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί η παράδοση εντός του προκαθορισμένου χρόνου το Worldofbike Shop, μέσω του εξειδικευμένου προσωπικού, θα επικοινωνήσει με τον πελάτη είτε τηλεφωνικά είτε με e-mail, για την ενημέρωση σχετικά με την πορεία της παραγγελίας και τις λεπτομέρειες πιθανής ημερομηνίας αποστολής, σε μια μεταγενέστερη ημερομηνία. ή εφόσον ο πελάτης επιθυμεί, την ακύρωση της παραγγελίας.
  Το κόστος παραγγελίας είναι εγγυημένο, ακόμα και αν το Worldofbike Shop αναπροσαρμόσει στο μεταξύ τον τιμοκατάλογό του. Δεν θα καταβληθούν περαιτέρω έξοδα αποστολής ή άλλες επιπλέον αμοιβές για τις καθυστερημενες παραδόσεις.
Συναρμολόγηση προιόντων

Τα ποδήλατα που αποστέλει το Worldofbike Shop, αποστέλλονται απευθείας συναρμολογημένα από εμάς, σε ειδική συσκευασία που τα προφυλάσσει κατά την μεταφορά τους, συναρμολογημένα ή με πιθανή μικρή συμμετοχή του πελάτη, εφόσον η προστασία του προιόντος το απαιτεί. Δύναται επίσης το Worldofbike Shop, να αποστείλει ποδήλατα και άλλα προιόντα σε επίπεδες χάρτινες συσκευασίες με οδηγίες, για συναρμολόγηση από τον ίδιο τον πελάτη, εφόσον το επιθυμεί.

Το Worldofbike Shop δεν αναλάμβανει την ευθύνη και δεν παρέχει εγγύηση για προιόντα που τοποθετούνται - συναρμολογούνται από τους πελάτες και δεν λειτουργούν εξαιτίας λάθους συναρμολόγησης ή ζημιάς του ίδιου του προιόντος κατά την διαδικασία τοποθέτησης - συναρμολόγησης

Εγγύηση και Service

Τα προιόντα που πωλούνται από το Worldofbike Shop, καλύπτωνται με την επίσημη εγγύηση της αντιπροσωπείας του ή σε κάθε άλλη περίπτωση με την εγγύηση Worldofbike Shop, το μέγιστο με ένα (1) έτος από την ημερομηνία της απόδειξης αγοράς. Για την διαδικασία επιστροφής εφαρμόζεται η παράγραφος #Γ του κεφαλαίου 8 των παρόντων όρων.
Σε κάθε περίπτωση ακόμα και αν δεν ισχύει ή έχει λήξει η εγγύηση αντιπροσωπειας επιθυμούμε να υποστηρίξουμε τον πελάτη μετά την πώληση και θα πράξουμε αναλόγως την περίπτωση.

Ακύρωση Παραγγελίας
 1. Η παραγγελία ολοκληρώνεται με την επιλογή του τρόπου πληρωμής. Πριν ολοκληρωθεί η παραγγελία, κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής διαδικασίας της παραγγελίας, μπορείτε να πατήσετε το πλήκτρο επιστροφής στην προηγούμενη σελίδα του browser σας.

 2. Εάν έχετε ολοκληρώσει την ηλεκτρονική παραγγελία, μπορείτε να καλέσετε εντός 12 ωρών από την παραγγελία, στο τηλέφωνο τoυ Worldofbike Shop 210-7488692, και ένας συνεργάτης μας θα αναλάβει την ακύρωση της παραγγελιάς σας. Στις παραπάνω περιπτώσεις δεν επιβαρύνεστε με κάποιο ποσό ακόμα και αν έχει γίνει πληρωμή με πιστωτική κάρτα.
Επιστροφές Προϊόντων
 1. Δικαίωμα ακύρωσης. Ο πελάτης έχει δικαίωμα να ακυρώσει την παραγγελία - σύμβαση μέσα σε δεκαπέντε (15) ημέρες, χωρίς την ανάγκη να δηλωθούν οι λόγοι με μορφή κειμένων (π.χ. με επιστολή, fax, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο). Η ακύρωση μπορεί να γίνει με την επιστροφή του αγαθού πριν από τη λήξη της περιόδου. Αυτή η περίοδος των 2 εβδομάδων αρχίζει με την παραλαβή από τον πελάτη του επιβεβαιωτικού e-mail παραγγελίας, που αποστέλλεται αυτόματα στην δηλωμένη ηλεκτρονική διεύθυνση του πελάτη. Η επιστροφή των αγαθών θα γίνει - με ευθύνη του πελάτη, στην διεύθυνση:
  Worldofbike Shop
  Λεωφ.Γεωργίου Παπανδρέου 23,
  15773 Ζωγράφος, Ελλάδα
  Επίσης, παράδοση αγαθών θα μπορεί να γίνει απ' ευθείας στο φυσικό κατάστημα Worldofbike Shop, κατόπιν συννενοήσεως.
  Τα αγαθά που μπορούν να σταλούν ως δέμα πρέπει να επιστραφούν με ευθύνη - κίνδυνο του πελάτη. Το κόστος επιστροφής καταβάλλεται από τον πελάτη εφόσον το ποσό αγοράς δεν ξεπερνά τα 50 Ευρώ. Σε περίπτωση υψηλότερης τιμής των προιόντων το κόστος επιστροφής θα καταβάλλεται είτε από τον πελάτη, είτε από το Worldofbike Shop, το οποίο με την σειρά του, κατά την επιστροφή της αξίας του προιόντος, θα παρακρατήσει ποσό ισότιμο με το κόστος επιστροφής του προιόντος.
  Προιόντα που δεν μπορούν να επιστραφούν ως δέμα (πχ.ποδήλατα) μπορούν να συλλεχθούν από συνεργάτη του Worldofbike Shop, με ελάχιστη χρέωση 15 Ευρώ για περιπτώσεις εντός Αττικής ή με αποστολή με μεταφορική εταιρία επιλογής του Worldofbike Shop, για περιπτώσεις εκτός Αττικής. Στην τελευταία περίπτωση το κόστος επιστροφής θα καταβάλλεται είτε από τον πελάτη, είτε από το Worldofbike Shop, το οποίο με την σειρά του, κατά την επιστροφή της αξίας του προιόντος, θα παρακρατήσει ποσό ισότιμο με το κόστος επιστροφής του προιόντος.
  Σε περίπτωση έγκυρης ακύρωσης, το προιόν ή τα προιόντα πρέπει να επιστραφούν, σε άριστη κατάσταση, στην πρωτότυπη συσκευασία τους και χωρίς ενδείξεις παραβίασης αυτής. Το προιόν πρέπει να συνοδεύεται από την πρωτότυπη απόδειξη αγοράς. Το Worldofbike Shop θα επιστρέψει στον πελάτη, την αξία του προιόντος στο ακέραιο. Η επιστροφή της αξίας των προιόντων στον καταναλωτή θα πραγματοποιηθεί εντός 30 ημερών (άρθρο 4 παρ.10 ν.2251/1994, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ.11 άρθρο 4 ν.3587/2007, ΦΕΚ Α 152/10.07.2007) από την παραλαβή του προιόντος.
  Εάν ο πελάτης δεν είναι ικανός να επιστρέψει το προιόν σε άριστη κατάσταση, θα πρέπει να καταβληθεί στο Worldofbike Shop σχετική αποζημείωση χρήσης. Η εκτίμηση της αποζημείωσης αυτής, θα γίνει από συνεργάτη του Worldofbike Shop. Το κόστος μεταφοράς της παραγγελίας δεν επιστρέφεται σε καμμιά περίπτωση.
  Κανένα δικαίωμα ακύρωσης της σύμβασης και επιστροφής του προιόντος δεν θα υπάρξει για οποιαδήποτε αγαθά που γίνονται ή που συγκεντρώνονται ειδικά σύμφωνα με τις απαιτήσεις του πελάτη. Κατά συνέπεια, δεν υπάρχει δικαίωμα ακύρωσης π.χ. αγοράς ποδηλάτου, που έχει κατασκευαστεί ή τροποποιηθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις του πελάτη. Στην περίπτωση αυτή, το Worldofbike Shop δύναται να ζητήσει ή να παρακαρατήσει ποσό αποζημείωσης της τροποποίησης ακόμα και να μην αποδεχθεί την επιστροφή του προιόντος.

 2. Υπαιτιότητα του Worldofbike Shop. Σε περίπτωση βεβαιωμένης υπαιτιότητας του Worldofbike Shop, π.χ. πώληση λανθασμένων προϊόντων ή προϊόντων κακής και ελαττωματικής ποιότητας, ή λάθη στην λήψη της παραγγελίας, στην τιμολόγηση, στην αποστολή, ή με ζημιές κατά την μεταφορά, με κακή συσκευασία κ.λ.π. ο πελάτης έχει την επιλογή είτε εξ αρχής να μην αποδεχτεί την παραλαβή του προϊόντος είτε, αφού έχει παραλάβει, να επιστρέψει το προϊόν, εντός επτά (7) ημερών από την ημέρα της παράδοσης. Σε κάθε περίπτωση τα προϊόντα πρέπει να επιστρέφονται στην κατάσταση που παρελήφθησαν από τον πελάτη. Η ενημέρωση του Worldofbike Shop πρέπει να γίνει εγγράφως (με e-mail ή fax) για την αιτία επιστροφής ή αντικατάστασης του προιόντος. Το κόστος αντικατάστασης βαρύνει το Worldofbike Shop. Σε περίπτωση που δεν επιστραφούν εντός 7 ημερών τότε το ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ δύναται να μην αποδεχτεί την όποια επιστροφή και την αντικατάσταση.

 3. Αντικατάσταση προιόντος για λόγους εγγύησης. Σε περίπτωση προιόντος κακής και ελαττωματικής ποιότητας, ο πελάτης ενημερώνει εγγράφως (με e-mail ή fax) για το ελλάτωμα, το οποίο παρουσιάζει το προιόν, καθώς για την ημερομηνία και τον αριθμό απόδειξης λιανικής πώλησης. Στην συνέχεια, το προιόν επιστρέφεται με κόστος του πελάτη. Το κόστος αντικατάστασης βαρύνει το Worldofbike Shop. Το Worldofbike Shop διατηρεί το δικαίωμα μην αποδεχτεί την όποια επιστροφή και την αντικατάσταση, εφόσον κρίνει ότι η ζημιά του προιόντος οφείλεται σε παράλειψη του πελάτη ή σε κάκή ή ελλειπής τοποθέτηση, χρήση και συντήρηση του προιόντος από τον πελάτη. Επίσης, δεν καλύπτωνται από εγγύηση, προιόντα τα οποία δεν λειτουργούν ή υπολειτουργούν ή καταστράφηκαν σε ατύχημα, κατά την διάρκεια κάθε είδους αγώνων ποδηλασίας.
Αστική Ευθύνη Πωλήσεων Προιόντων

Το Worldofbike Shop υπόκειται σε Νόμους περί Αστικής Ευθύνης κατά την πώληση κάποιου προιόντος, που παραδίδεται 100% έτοιμο προς χρήση, και δεν απαιτείται η συνδρομή του πελάτη, για την διαμόρφωση της δυνατότητας χρήσης του προιόντος. Η περίοδος Αστικής Ευθύνης ορίζεται στα 2 έτη και αρχίζει από την ημερομηνία αποστολής του προιόντος στον πελάτη. Οι αξιώσεις του πελάτη περιορίζονται στην επισκευή ή αντικατάσταση του προιόντος κατά πρώτο λόγο.

Εκτός αν προβλέπεται διαφορετικά παρακάτω, αποκλείονται περαιτέρω αξιώσεις από τον πελάτη. Το Worldofbike Shop, επομένως δεν θα είναι υπεύθυνο για τις απώλειες που δεν υφίστανται στο ίδιο το παρεχόμενο αγαθό. Ειδικότερα, το Worldofbike Shop δεν θα είναι υπεύθυνο για διαφυγόν κέρδος ή άλλη οικονομική απώλεια του πελάτη - χρήστη.
Ο ανωτέρω περιορισμός της ευθύνης δεν θα ισχύσει εάν προκαλείται απώλεια, ή υπάρξει ζημία της ζωής, του σώματος ή της υγείας του πελάτη, που προέρχεται από ακούσια αμέλεια συνεργατών του Worldofbike Shop. Επιπλέον, ο περιορισμός της ευθύνης δεν θα ισχύσει στην παραβίαση ενός σημαντικού συμβατικού καθήκοντος, από το Worldofbike Shop .

Ασφάλεια Συναλλαγών

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για το Worldofbike Shop η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων είναι σημαντική υπόθεση. Τα προσωπικά στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, και λοιπά στοιχεία πιστωτικής κάρτας ή τραπεζικού λογαριασμού) που πληκτολογούνται στα πεδία εντολής της παραγγελίας κωδικοποιούνται (SSL Protocol), διατίθενται για την διεκπεραίωση μιας αγοράς, και δεν διατίθενται σε τρίτους, σε καμία περίπτωση.

To Worldofbike Shop, σε καμμιά περίπτωση δεν επιθυμεί να εκμεταλλευτεί στοιχεία πελατών του, παρόλα αυτά δύναται να αποστέλλει ενημερωτικά ένυπα ή μυνήματα στους πελάτες του σχετικά με προιόνται ή υπηρεσίες που παρέχει, πάντοτε με τις νόμιμες διαδικασίες.

Επίλυση διαφορών

Η εμπορική σύμβαση μεταξύ πελάτη και Worldofbike Shop, είναι βασισμένη στους εν ισχύ Eλληνικούς Nόμους. Σε περίπτωση ενδοκοινωτικών ή διεθνων πωλήσεων, ισχύει η Συνθήκη των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τις συμβάσεις για τη διεθνή πώληση των αγαθών (CISG). Σε περίπτωση αντιδικίας αρμόδια για την επίλυση είναι τα Ελληνικά Δικαστήρια.

© 2000 - 2019 www.worldofbike.gr